Gratis beregnings- og udvælgelsesprogrammer klima og køl

Danfoss Coolselector®2 

Danfoss Coolselector®2 hjælper dig med at optimere energiforbruget og øge effektiviteten i et hvilket som helst HVACR-system.

Med Danfoss Coolselector kan du foretage objektive beregninger baseret på en række driftsbetingelser såsom kølekapacitet, kølemiddel, fordampning og kondenseringstemperatur – og udvælge de komponenter, der passer bedst til dit projekt og behov.

Vi anvender Danfoss Coolselector, fordi det gør vores arbejdsdag meget lettere. 

CoolPack

CoolPack er en samling af tekniske beregningsprogrammer til køle- og klimaanlæg. Softwaren kan bruges til anlægsdimensionering samt analyse og energioptimering af køleprocesser, varmepumper og klimaanlæg. CoolPack hjælper med at vurdere, hvilket kølemiddel, der kan benyttes i de forskellige typer af anlæg - og hvilken betydning, valget af kølemiddel får for produktets ydelse.

Coolpack er oprindeligt udviklet på Danmarks Tekniske Universitet (DTU), men programmet skal downloades hos softwarevirksomheden IPU. CoolPack er et etableret beregningsværktøj, men mangler nogle af de nye kølemidler. IPU er derfor i gang med at udvikle et ny software, som kan foretage simuleringer med nye kølemidler- og blandinger.

Roller Selection Program

Roller Selection Program giver dig mulighed for at foretage beregninger og udvælge de rette komponenter i Rollers sortiment til dit køleprojekt; fordampere, kondensatorerer, tørkølere, vandkøleanlæg, CO2-anlæg mv.

Programmet inkluderer også alle muligheder for materialevalg og korrosionsbeskyttelse, og specifikke ventilatorindstillinger for at tilpasse produktet til den ønskede anvendelse.

Roller Selection Program indeholder også links/genveje til en komplet reservedelsliste, produktdatablade samt nyttige PDF-udskrifter til dokumentation af køleanlægget.

GEA Bock VAP

GEA Bock VAP er det ideelle program til udvælgelse af kompressorer og kompressorernes tilhørende kondensatorer. Baseret på dit valg af kølekapacitet og driftstilstand (kølemiddel, fordampning og kondenseringstemperatur), vil du få vist de mest relevante kompressorer til dit behov og projekt.

Du kan også benytte programmet til at fremskaffe yderligere information om den valgte kompressor, herunder; eksplosionstegning, reservedelsliste, dimensionerede tegninger, tekniske data og dokumentation, leveringsomfang og meget mere.

AIACalc

AIA har udviklet beregningsprogrammet AIACalc, som er velegnet til at beregne standard-enheder/units såsom tørkølere, luftkølede kondensatorer, mv.

For at kunne benytte AIACalc, er det nødvendigt at downloade og installere programmet på din computer. Når du har færdigafsluttet installationen, kan du hurtigt og nemt komme i gang med at dimensionere dit næste anlæg.

Hvis du ønsker en beregning på en skræddersyet løsning, er du velkommen til du kontakte en af vores medarbejdere.

TesiWeb

Med TesiWeb, som er udviklet af Aertesi, får du et stærkt udvalgsprogram med reviderede og udvidede konfigurationer og tilbehør.Du kan udarbejde og gemme egne udkast i forskellige filformater (pdf, word og excel). Det er muligt at vælge mellem produkter fra et bredt udvalg af Aertesi’s ventilatorenheder, varmegenvinding og mekaniske ventilationsreguleringsenheder. 

Denne software kan anvendes på enhver browser eller internetplatform.

Frimetal KSelect

Frimetal har udviklet udvælgelsesprogrammet KSelect, som kan hjælpe dig med at beregne fordampere, kodensatorer og tørkølere. Det kan benyttes til at beregne ydelsen for forskellige arbejdsforhold og kølemidler, HFC, NH3, CO2 og kølemiddelvæsker.

Programmet skal benyttes i Windows 7,8, 10 eller nyere.

Frascold Selection Software

Værktøjet er nemt at benytte og giver dig alle de nødvendige informationer du skal bruge til:

  • at udvælge kompressorer og aggregater
  • at udtrække en tabel over ydelsesdata for det valgte produkt
  • præsentationsudregning under design operational conditions

Den avancerede ”CO2-cyklus”-funktion i værktøjet kan hjælpe dig med at vælge den rigtige kompressorkombination til dit formål.